Your Cart
Human Design Magyarul Manifesztor Típus Aura

Human Design Manifesztor Típus

A Manifesztor típusa a Human Designban és az életben is teremtés erejét képviseli. Egyedül ez a típus az, aki képes kezdeményezni és önállóan cselekedni anélkül, hogy másokra kellene várnia. A Manifesztorokra jellemző, hogy rendkívül önállóak. Leginkább a saját akaratukat és véleményüket helyezik előtérbe, és hogy nagyon nem szeretnek másoknak engedelmeskedni. Hihetetlen önállóságuk azonban megnehezítheti számukra a társadalomba való beilleszkedést, és jellemző rájuk, hogy gyakran haraggal reagálnak, ha úgy érzik, hogy valaki irányítani próbálja meg őket.


A többi típustól eltérően a Manifesztor stratégiája egyáltalán nem a jobb vagy mélyebb önismeretről szól. Nem azért vannak itt, hogy megismerjék önmagukat. Ehelyett a Stratégiájuk inkább a düh és harag negatív érzelmeinek minimalizálására összpontosít, ami a Manifesztorok gyakori ézelmi reakciója. Stratégiájuk helyes alkalmazásával azonban a Manifesztorok diplomatikusabbá válhatnak, így csökkentve az ellenállást és a konfliktusokat a környezetükben.


A Manifesztor Stratégiájának kulcs eleme, mások tájékoztatása, mielőtt cselekednének. Fontos, hogy mindenkit, akire a cselekedeteik hatással lesznek, tájékoztassanak, informáljanak a terveikről. Ez azonban gyakran nehezükre esik, hiszen ők maguk hihetetlenül függetlenek és hozzászoktak ahhoz, hogy egyedül oldják meg a problémáikat, anélkül, hogy engedélyt kérnének másoktól vagy bárkinek is beszámolnának a terveikről. Ez a megközelítés azonban gyakran ellenállást vált ki a környezetükből. Azzal, hogy előzetesen tájékoztatnak másokat, a Manifesztorok minimalizálhatják azt az ellenállást amelyet a környezetükből éreznek, anélkül, hogy közben veszélyeztetnék önállóságukat.


A különböző típusú Manifesztorok különböző belső Autoritással, tehát különböző belső döntéshozó képességgel rendelkeznek. Az Ön-Autoritással rendelkező Manifesztoroknak meg kell tudniuk bízni a saját belső bölcsességükben, és túlgondolkodás nélkül kimondani valódi véleményüket. A Lép-Autoritássú Manifesztorok a testük jelzéseire kell hogy megtanuljanak odafigyelni, mint például a hirtelen jövő testi érzetekre vagy testi reakciókra, hogy helyes döntéseket tudjanak hozni. Az Érzelmi Autoritású Manifesztoroknak pedig érdemes megvárniuk, amíg az érzelmeik lecsillapodnak, mielőtt nagyobb döntéseket hoznának az életben.


Amikor a Manifesztor nem követi a Stratégiáját és a belső Autoritását, gyakran előfordulhat, hogy haragot kezd érezni, hogy mérges lesz. Ez az érzelmi téma, amely jelzi a Manifesztor számára, hogy bizony letért a neki kijelölt útról. A Manifesztorok általában már egészen fiatal koruktól kezdve szembesülnek a független természetükből fakadó kihívásokkal és gyakran átélik, hogy a szüleik és a környezetük irányítani próbálja őket. Ezek a Manifesztor gyermek irányítására tett kísérletek általában persze többnyire sikertelenek, viszont rengeteg elfojtott dühhöz vezetnek a gyermekben, amelyet felnőttkorra is képes magával cipelni. Azonban az is előfordulhat, hogy az állandó kontrollálási kísérletek miatt a gyermek valódi Manifesztor természetét elnyomja, megtörik mentálisan és elveszíti a kapcsolatot valódi énjével. Az is gyakori, hogy a Manifesztorok felnőtt korukra kórosan kerülnek mindenféle olyan dolgot, amelyről úgy gondolják, hogy az irányításukra tett kísérlet. Így előfordulhat, hogy egy-egy Manifesztor inkább nem alapít családot, vagy alakít ki tartós párkapcsolatot, csak hogy a vélt vagy valós szabadság vesztését elkerülje. Így próbálják meg elkerülni az irányítás minden formájának lehetőségét. Igazi természetük felismerése és elfogadása segíthet a Manifesztoroknak legyőzni a mélyen eltemetett haragot, és a Stratégiájukkal és a Autoritásukkal összhangban élve végre egy boldog és békés életet lesznek képesek kialakítani.A Manifesztor aurája


A Manifesztátoroknak zárt és hát csúnya szóval úgymond "taszító" aurájuk van, amely védőburokként működik, és megnehezíti mások számára, hogy megközelítsék őket. Az ő aurájuk éppen azért ilyen erős és áthatolhatatlan, hogy távol tartsa a többi típust. A Manifesztorok ugyanis nem azért vannak itt, hogy a többi típus hatással legyen rájuk. Épp ellenkezőleg. Nekik kell hatással lenniük a többi típusra. És éppen ezért az aurájuk megvédi őket a külső behatásoktól. Ez az erőteljes aura azonban sajnos a legtöbbször azt eredményezi, hogy a környezetük gyakran félreérti a Manifesztort és negatív következtetésre jut a Manifesztro természetével kapcsolatban. Minderre az is rásegít, hogy a Manifesztorok nehezen tudnak empatikusan viselkedni és nehezükre esik mások érzelmeinek a megértése is. Ők inkább az eszükre, mint az érzelmeikre hagyatkoznak. Stratégiájuk követésével és mások tájékoztatásával azonban a Manifesztorok csökkenthetik az ellenállást amelyet a környezetüktől tapasztalnak és harmonikusabb kapcsolatokat teremthetnek.


A Manifesztorok jelentős hatást gyakorolnak a körülöttük élő emberekre, még akkor is, ha ennek nincsenek tudatában. Mások irigyelhetik vagy gyűlölhetik őket pusztán a jelenlétük miatt. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a Manifesztorok tudatában legyenek a Human Design típusuknak és a másokra való hatalmas befolyásuknak, és figyelembe vegyék mások véleményét és reakcióit. Ezáltal harmonikusabb környezetet teremthetnek, és végre békében élhetnek. Ez a béke pedig a Manifesztor számára a Stratégiájával összhangban való élet jeleként szolgál.

Human Design Magyarul Manifesztor Típus Aura


Pénz és munka a Manifesztor számára


A Manifesztoroknak természetes képességük van arra, hogy kiemelkedjenek a munkában, a karrierjükben és a pénzügyekben egyaránt. Proaktív természetük gyakran igen gyorsan mozdítja őket felfelé a munkahelyi ranglétrán. Nem ritka, hogy nagyon fiatalon magas pozícióba kerülnek, vagy előléptetést előléptetésre halmozva építik a karrierjüket. Ők az a típus, amelyik bizony nem riad vissza attól, hogy jövedelmező lehetőségek után kutasson, és könnyedén képes alkalmazkodni a különböző szakmai területekhez. A többi típustól eltérően, akiknek várniuk kell az élet által eléjük tárt lehetőségekre, a Manifesztorok szabadon választhatnak bármilyen foglalkozást, amely érdekli őket, vagy amely anyagi hasznot hoz a számukra.

A Manifesztorok számára létfontosságú, hogy ne feledkezzenek meg kezdeményező természetükről. Gyakori sajnos, hogy a gyermekkori erős kondicionálás hatására, a felnőttkorra kialakult és megerősödött Kondicionált Énjük hatására passzívvá válnak, és csupán a sors kezére, vagy az univerzum erejére hagyatkozva, csak úgy sodródnak az árral. Ez a megközelítés azonban nem a Manifesztoroknak való, sőt megakadályozza a sikerüket. A Manifesztoroknak aktívan kezükbe kell venniük az életüket, és maguknak kell irányítaniuk a saját útjukat.


A Manifesztor gyermekkora és nevelése


A Manifesztoroknak gyermekkorukban igen sok nehézséggel kell szembenézniük, mivel veleszületett hajlamuk van arra, hogy átvegyék a vezetést. Ezt azonban gyermekkorban ugye igencsak nehézkesen tehetik meg, hiszen a szülők, főként, ha nem ismerik a Human Design rendszer tanításait, gyakran próbálják meg átvenni a vezetést a gyermekük felett és már-már megijednek az erőteljes Manifesztor gyermek viselkedésétől és hihetetlenül erős akaratától. Ilyenkor a szülők minden eszközt bevetve megpróbálják mégis irányítani, legrosszabb esetben pedig büntetni Manifesztor gyermeket, ami persze megoldást nem, csupán ellenállást hoz a Manifesztor gyermek részéről és feszült családi kapcsolatokhoz vezet.


A Manifesztor gyermek harmonikus neveléséhez elengedhetetlen, hogy bőséges teret biztosítsunk a számára. A szülők csak akkor érvényesítsék a szülői tekintélyüket, ha elengedhetetlenül szükséges, és hagyják, hogy a gyermek felfedezze saját függetlenségét. Ha mindenképpen ragaszkodunk a tradícionális szülő-gyermek kapcsolathoz, akkor a legjobb, amit tehetünk szülőként, ha a Manifesztor gyermeket megtanítjuk arra, hogy kérjen engedélyt mielőtt bármit is csinál. Így megmaradhat a szülői tekintélyünk "illúziója" miközben a gyermek szabadságát sem korlátozzuk ezáltal nem akadályozzuk meg valódi énjének, és típusának megfelelő személyiségének kibontakoztatását. Ez a szabadság lehetővé teszi számukra, hogy megtanuljanak felelősséget vállalni, alkalmazkodjanak és helyesen használják a kezdeményezőkészségüket anélkül, hogy félniük kellene a szüleik vagy más autoriter személyek túlzott ellenőrzésétől.


Híres Manifesztorok:

Adolf Hitler, Vladimir Putin, Mao Zedong, Robert De Niro, George W. Bush, Johnny Depp


Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót önmagadhoz akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor jelentkezz a Human Design Akadémia tanfolyamára.