Your Cart

Human Design Profilvonalak

1/3, 6/2,5/1, 4/6...??? Gondolkoztál már azon, mit jelent ez a két ferde zárójellel elválasztott számocska? Ezt nevezzük a Human Design rendszerben 'Profilnak' és többek között megmutatja a tanulási stílusodat és az élethez való hozzáállásodat. Ha az életedet egy filmhez hasonlítod, akkor a profilod a benne játszott szerepet mutatja meg. A profilod két "vonalként" jelenik meg a történetedben, és azt jelöli, hogyan lépsz interakcióba a környezeteddel, valamint egy "pillanatképet" ad arról, hogy kicsoda is vagy Te valójában.


​​​​​​​Összesen 6 alapvonalat, avagy archetípust különböztetünk meg:


1-es Profilvonal: Nyomozó, a kutató

Általában folyamatosan nyomoz, kutat, és igyekszik megszerezni az alapvető információkat, hogy biztonságban és legfőképp magabiztosan érezhesse magát. Tehát nagyon alapos, szeret mindennek a mélyére nézni, biztos alapokat keresni.

Human Design Magyarul Egyes Profil Vonal Nyomozó2-es Profilvonal: Remete, az őstehetség

Általában introvertált, néha antiszociális, és igencsak szüksége van az egyedüllétre. A remetének természetes képességei és tehetségei vannak, és csak a megfelelő hívásra vár, hogy megoszthassa a képességeit másokkal. 

Human Design Magyarul Kettes Vonal Profil Remete

3-as Profilvonal: Mártír, a kísérletező

Nem kell megijedni az elnevezéstől, ez a profilvonal nem jelenti azt, hogy a 3-as vonal állandóan mártírkodna. Általában kísérletező életmódot folytat, szeret kipróbálni és belemerülni új dolgokba, akkor is, ha mások nem értik meg miért ugrál egyik helyről a másikra. Ő akkor is a saját igazságát keresi és az a fontos számára, hogy levonhassa saját egyéni következtetéseit abból, amit tanult.

Human Design Magyarul Hármas Vonal Profil Kisérletező Mártír4-es vonal: Opportunista, a társasági

A 4-es vonal esetében az Opportunista szó azt jelenti, hogy az illető képes kihasználni a szociális hálóját. Általában társasági emberek, akik nagyra értékelik az emberi kapcsolataikat, és életük nagy részében ezekből a kapcsolatokból érkeznek hozzájuk az új lehetőségek.

Human Design Magyarul Négyes Vonal  Profil Opportunista Társasági


5-ös vonal: Eretnek, a megmentő

Az Eretnekek azok az úttörő vezetők, akik elhozzák a többiek számára a praktikus megoldásokat. A többiek szeretnek úgy tekinteni rájuk, mint valamiféle megmentőre. Általában vonzó aurával rendelkezik, amely az emberek felé azt sugallja, hogy megoldást nyújtanak a problémáikra, és, hogy azért vannak itt, hogy "megmentsék a napot".

Human Design Magyarul Ötös Vonal Eretnek Megmentő


6-os vonal: Példakép, a tanácsadó

A hatodik vonal, a bölcs "buddha" archetípus, aki egyedülálló, háromlépcsős életfolyamaton megy keresztül, amelynek az első 30 éve valójában egy 3-as vonalú Mártír élményként értékelhető. Mindezek az élmények segítik őket abban, hogy bölcsességüket aztán megoszthassák másokkal. A Human Design rendszerben úgy szokták mondani, hogy a 6-os vonal 30 éves kora után "felmászik a tetőre" és le se jön onnan egészen kb. 50 éves koráig, amikor is ténylegesen belép a Példakép szerepbe.

Human Design Magyarul Hatos Vonal Profil Példakép


Az egyes Human Design Profilok ezen hat alap archetípusok kombinációiból állnak össze:


1/3 Nyomozó - Mártír: 

Szilárd alapokat keres, vizsgálatokat végez, kutat, hogy biztonságban és felkészülve érezhesse magát. Az életet különféle próbálkozásokkal, akár hibákat vétve kutatja, hogy bölcsességre tegyen szert.


1/4 Nyomozó - Opportunista: 

Szilárd alapokat keres, miközben várja a megfelelő alkalmat arra, hogy megoszthassa a tudását. Azért van itt, hogy befolyást gyakoroljon a környezetében lévő emberekre.


2/4 Remete-Opportunista:

Természetéből adódóan tehetséges, de elő kell hívnia ezt a tehetséget. Amikor azzal foglalkozik, amit szeret, ami érdekli, akkor egyszer csak meghívják és felkérik, hogy ossza meg tehetségét a környezetével.


2/5 Remete - Eretnek: 

Ő is természetesen tehetséges, de valahogyan elő kell hívnia ezt a tehetséget. Aurája azt az energiát projektálja, hogy megoldást tud nyújtani a problémáidra, és így tudattalanul is magához vonzza a többieket.


3/5 Mártír - Eretnek: 

Az életet és a létezést különbözőféle módokon próbálgatja és akár hibákat vétve tapasztalja meg, és felfedezi, hogy mi működik és mi nem. Erős befolyást gyakorol, és aurája azt az energiát projektálja, hogy ő lesz az, aki segíteni tud neked. 


3/6 Mártír - Példakép: 

Magas fokon rugalmas, aki az életben különböző dolgokat kipróbál és hibákon keresztül szerez tapasztalatot. Potenciálisan az egyik legbölcsebb típus, egyedülálló 3 szakaszos életfolyamattal.


4/6 Opportunista - Példakép: 

Azért van itt, hogy befolyásolja és kívülről beillessze a tudását a hálózatba. Lehetősége van rá, hogy nagy példaképpé váljon mások számára.


4/1 Opportunista - Nyomozó: 

Azért van itt, hogy befolyásolja és oktassa a környezetében lévőket. Szilárd alapokat keres, mielőtt megosztaná másokkal a tudását.


5/1 Eretnek - Nyomozó: 

Aurája azt az energiát projektálja, azt vetíti ki, hogy segíthet és megoldást tud nyújtani a többi embernek. Szilárd alapokat keres, mielőtt másoknak segítséget nyújtana.


5/2 Eretnek - Remete: 

Természetéből adódóan tehetséges, de elő kell hívnia. Lehet, hogy a félelmeiből adódóan kissé vonakodó, de ő is arra van hivatva, hogy másokkal ossza meg az ajándékait.


6/2 Példakép - Remete: 

Egyedülálló 3 szakaszos életfolyamaton megy keresztül, hogy példaképpé váljon. Hajlamos arra, hogy visszavonuljon és a saját dolgaival foglalkozzon.


6/3 Példakép - Mártír:

Az életének első 30 éve kaotikusnak látszik, ekkor ugyanis sokféle tapasztalatot begyűjt. Potenciálisan ők a legbölcsebb típus, mert sosem hagyja abba a felfedezést.


Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót önmagadhoz akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor jelentkezz a Human Design Akadémia tanfolyamára.