Your Cart
HumanDesign Magyarul Reflektor Típus Aura

Human Design Reflektor Típus

A Reflektor a Human Design rendszer legkülönlegesebb típusa. A bolygónk lakosságának mindössze 1%-a rendelkezik ezzel a típussal. A Reflektoroknak a Test-térképen csak és kizárólag nyitott energia központjaik vannak, amelyek lehetővé teszik a számukra, hogy egyedülálló módon lépjenek kölcsönhatásba a többi ember energiával. Erőteljes csatornákat képezve az energiacserére nyitott kapukon keresztül, kapcsolódnak össze más emberek aurájával. A Reflektorok rendkívül érzékenyek a körülöttük lévő világra és a környezetükben lévő emberekre, képesek érzékelni az érzelmi és mentális szférában fellépő esetleges zavarokat.


A Reflektorok a társadalmunk tükrei. Ők azért vannak itt, hogy visszatükrözzék a környezetüket. Képesek energetikailag elemezni a környezetüket és a benne élő emberek állapotát, gyorsan érzékelve, ha éppen valami negatív vagy "egészségtelen" dolog történik. Egyes teóriák szerint a régi időkben, amikor egy sokkal természet közelibb életet éltek az emberek, a Reflektorok típusa is elterjedtebb volt, amikor az emberek jobban rá voltak hangolódva a természetre és mások érzelmeire. A mai világban azonban, amelyet más sokkalta agresszívebben megnyilvánuló személyiségtípusok uralnak, a Reflektorok teljesen háttérbe szorultak. Ha találkoznánk is eggyel, valószínűleg kevésbé tűnne fel számunkra. Szerepük azonban mégis igencsak jelentőségteljes.


Minden csoportban, minden társadalomban szükség van egy vagy több tiszta tükörre, hogy tudjuk hányadán is állunk a dolgokkal. A Reflektorok is így, tükrökként funkcionálva segítik a többi típus energiáinak és auráinak kölcsönhatását, és háttérbe húzódó természetükkel, gyengéd jelenlétükkel értékes információkat biztosítanak a többieknek. Betekintést nyújtanak a többi embernek a gondolataik és a cselekedeteik hátterében rejlő energetikai mintázatokba. Az eredeti tanítások alapján úgy tartják, hogy a Reflektorok az egyetlen lunáris, azaz az egyetlen 'Holdi' típus a Human Design rendszerben. Ők azért vannak itt, hogy visszatükrözzék a három szoláris, azaz 'Napi' típust. Ezt az energetikát éppen úgy képzelhetjük el, mint ahogyan a Hold sem rendelkezik saját fénnyel, hanem visszatükrözi a Napból érkező fényt. A Holdi személyiségtípus, azaz a Reflektor fő feladata, hogy egyetemes harmóniát és igazságosságot hozzon a világunkba. A többi típusnak, tehát a Projektoroknak, a Generátoroknak, a Manifesztoroknak és a Manifesztáló Generátoroknak meg kell tanulniuk meghallgatni a Reflektorok meglátásait, úgy tekinteni rájuk, mint a világ valódi állapotának tükörképére.A Reflektoroknak azonban a nyitott energia központjaik miatt hatalmas kihívásokkal kell szembenézniük. Bár rájuk kevésbé hatnak, őket kevésbé befolyásolják a külső erők, mégis meg kell tanulniuk, hogyan válasszák ki a megfelelő embereket, akik már készen állnak a dekondicionálásra. Azokat, akik már nemcsak meghallgatják de meg is hallják a Reflektorok bölcsességét. Akik készek a változásra és arra, hogy megéljék a valódi énjüket, a Human Design típusuknak megfelelően, a Stratégiájukat és a belső Autoritásukat követve.


A rugalmasság és az alkalmazkodóképesség létfontosságú a Reflektorok számára. Nyitottnak kell ugyanis lenniük arra, hogy folyamatosan megváltoztassák a környezetüket és a megszokott társadalmi köreiket is, lehetővé téve a nyitott energia központjaik számára, hogy folyamatosan új energiacsatornákat és és újabb kapcsolatokat építsenek ki másokkal.


A Reflektorok stratégiája a Holdcikluson alapszik, amely körülbelül 28 napig tart. Minden Reflektornak megvan a saját ciklusa, amely ciklus akkor kezdődik, amikor a Reflektor valamilyen fontos javaslatot kap, vagy amikor valamilyen fontosabb döntést kell hoznia. A saját Test-térképének tanulmányozásával és a Human Design felépítésük megértésével a Reflektorok képesek lesznek türelmesen navigálni az aktív Holdcikluson keresztül és hatékonyan meghozni a döntéseket miután a Holdfázis letelt. A 28 nap elteltével készen állnak majd arra, hogy egyértelmű választ adjanak a felkínált lehetőségre: egyértelműen igent vagy nemet feleljenek.


A Reflektorok számára a megfelelő hely megtalálása a boldog élet kulcsa. Be kell tudni azonosítaniuk azokat a környezeteket, ahol a jó és a rossz jelzőjeként, tehát valódi tükörként szolgálhatnak. Ha a Reflektornak sikerül megértenie, hogy mely személyek vagy embercsoportok azok, akik valóban igénylik az ő különleges képességeit, akkor betölthetik végre egyedi, nekik szánt szerepüket az univerzumban, és végre valódi természetükkel összhangban, a világra folyamatosan rácsodálkozhatva élhetnek.

A Reflektorok ugyanis, ha követik a Stratégiájukat és belső Autoritásukat tiszteletben tartva hozzák meg a döntéseiket, akkor az élet által ámulatba ejtve, az élet folyamataira folyamatosan rácsodálkozva élhetik a mindennapjaikat. Amikor azonban a Kondicionált Énjük által irányítva, a Human Design típusuknak nem megfelelően élnek, csalódottságot fognak érezni. A csalódottság érzelmi témája jelzi a Reflektor számára, hogy letért a számára kijelölt ösvényről és nem a Human Design típusának megfelelően éli az életét.

Egy másik emberrel való szoros kapcsolat egyszerre lehet a legnagyobb érték és egyben egy igencsak fájdalmas erőfeszítés is a Reflektor számára. Gyakori, hogy mások gyorsan és könnyedén beléjük szeretnek, ám ez gyakran csak egyfajta rajongás, mintsem valódi szeretet vagy szerelem, hiszen a Reflektorok egyszerűen csak tükrözik a partnerüket. Azonban, ha egy túlságosan erős személyiséggel lépnek partnerkapcsolatra, a kapcsolat egészségtelen lehet a Reflektor számára, mert nem engedi a Lunáris típusnak, hogy a kapcsolatban megélje egyediségét.


Egy családban a Reflektorok nagyon könnyen megtalálják a közös nyelvet a gyerekekkel. 

Viszont hosszantartó és tartalmas párkapcsolatot csakis egy olyan partnerrel lesznek képesek kialakítani, aki folyamatosan fejlődik, így mindig képes lesz nekik valami újat mutatni. Hiszen a Reflektor természetes érzelmi témája a meglepődés, a rácsodálkozás, amelyet csakis akkor tapasztalhat meg, ha mindig tanulhat valami újat.


A Reflektorok csak a számukra megfelelő helyen érzik jól magukat. Számukra azonban nem helyes a stabilitás keresése az életben, hiszen ez a fajta fix rögzítettség helytelen útra sodorja a Reflektort. Nem szabad megmaradnia más energiatípusok nyomása alatt, ha azok nem képesek elfogadni a Reflektor egyediségét, akkor egyszerűen tovább kell menni az életben. Hiszen ennek a Human Design típusnak a legfőbb jellemzője a rugalmasság. Meg kell tanulniuk, hogy az instabilitásban is megtalálják a békéjüket, legjobb ha megpróbálják gyakrabban megkérdezni önmaguktól, hogy kik is most ők éppen ebben az adott pillanatban.


A Reflektorok Aurája


Az alapvető különbség a többi típussal szemben, a Reflektorok mintavételező aurája. Az emberi auránk azt a holisztikus energiamezőt jelenti, amely mindannyiunkat egyedi módon körülvesz. Ez az aura a ránk jellenző, személyes elektromágneses tér, és minden körülöttünk lévő élőlénynek folyamatosan jelet küldve árulkodik arról, hogy milyenek is vagyunk. Ez az aura akár 3-5 méterre is kiterjed testünk teljes kerülete körül. A saját auránk azt is lehetővé teszi számunkra, hogy olvassuk és értelmezzük más emberek auráját.

A Reflektor aura egy "ellenálló" aura, amelyet két dolog tesz különlegessé. Először is, mintát vesz avagy "megízleli" a körülötte lévő emberek auráját azáltal, hogy egy kis darabot vesz be abból, amit kap. Ezért szoktuk mintavételező aurának is nevezni. Másodszor pedig visszatükrözi mindazt, amit a másik személytől kap. Reflektál, tükörként funkcionál.


Ez az ellenálló aura arra hívatott, hogy a Reflektort megvédje. Védelmet nyújt a körülötte lévő emberek érzelmeinek és energiáinak behatásaitól, hiszen a Reflektor minden energiaközpontja nyitott, ezért máskülönben teljesen védtelen lenne a környezetéből érkező hatások ellen.

HumanDesign Magyarul Reflektor Típus Aura


Pénz és munka a Reflektor számára


A Projektorokhoz hasonlóan a Reflektoroknak is a várakozást kell megtanulniuk, ami azonban nem tűnik éppen könnyűnek egy olyan világban, amely mindig mindent azonnal akar. A Reflektor várakozásában azonban az a jó, a Projektoréval ellentétben, hogy ez legalább kiszámítható hiszen mindig egy 28-29 napos ciklusban zajlik. Ne feledjük, hogy a várakozás nem passzív dolog; valószínűleg nem előnyös 29 napig a kanapén feküdni, azt remélve, hogy egyszer csak majd tisztánlátást kapunk egy pénzzel kapcsolatos döntésünkkel kapcsolatban (bár, egyszer-egyszer ez is lehetséges!). Sok lehetőség van arra, hogy bölcsen megismerjük a pénz energiájának sokféle áramlási módját. Kezdj el mélyebb kapcsolatba kerülni a holdfázisokkal és a holdciklussal úgy, hogy egy naplót vezetsz az egyes napok tapasztalatairól, és így idővel képes leszel észrevenni az idő múlásával kialakuló egyes rád jellemző mintákat. Töltsd a napjaid azzal, amit szeretsz, találj könnyedséget és örömöt az életedben, és várd, hogy meglepjenek a bőség lehetőségei, amelyeket az élet hoz az utadba.


A Reflektor gyermek nevelése


Egy Reflektor gyermek nevelése egyedülálló és különleges élmény lehet, amennyiben a szülő ismeri a gyermek auratípusát és a Human Design tanításait. Továbbá, néhány általános tipp segíthet, ha Reflektor gyermekkel ajándékozott meg bennünket a sors. A szülő számára a lehető legfontosabb, hogy megértse a gyermek egyedi működési stílusát: Mivel a Reflektorok teljesen máshogy működnek, mint a népesség többsége, meg kell ismertetni a gyermekkel a körülöttük lévő világ érzékelésének sajátos módját. Kiemelten fontos a Reflektor gyermeket és különleges megfigyeléseit meghallgatni és elismerni, és egyáltalán figyelembe kell venni a véleményüket, mint a család teljes jogú tagjai.

Szülőként, teremtsünk a gyermek számára támogató környezetet: A Reflektorokra ugyanis rendkívül nagy hatással van a környezetük. Fordítsunk figyelmet a helyekre, azokra a terekre ahol a gyermek a legtöbb időt tölti, és azokra az emberekre, akikkel kapcsolatba kerül a mindennapok folyamán. Biztosítsuk, hogy olyan környezetben lehessen a gyermek, amely számára kényelmes és támogató. Persze ez minden gyermek esetében fontos, de különösen fontos a Reflektor típusú gyermekek esetében.


Szülőként figyeljünk oda nagyon a gyermekre, hogy időben észlelhessük a kényelmetlenség jeleit: A Reflektorok ugyanis visszahúzódóvá válhatnak, vagy akár fizikai, testi panaszokat is tapasztalhatnak, ha olyan környezetben vannak, amely nem felel meg a számukra. Ezt azonban a gyermek nem feltétlenül lesz képes verbalizálni, ezért legyünk figyelmesej a reakcióikra és a viselkedésükre. Ha a kényelmetlenség vagy nyugtalanság jeleit észleljük, fontoljuk meg a környezet átalakítását, vagy szükség esetén forduljunk egy Human Design szakemberhez, aki képes elemezni a gyermeket és segítségünkre lehet a gyermek számára ideális környezetet kialakításában is.


Nagyon fontos időt hagyni a döntéshozatalra: A Reflektoroknak ugyanis hosszabb időre van szükségük a döntések meghozatalához, különösen, ha fontos ügyekről van szó. Ezért fontos megértenünk meg, hogy a gyermeknek több időre és térre van szüksége a dolgok mérlegeléshez és a számára helyes következtetések levonásához. Kerüljük el a sürgetést, hiszen a gyorsan meghozott döntések nem lesznek helyesek a Reflektor gyermek számára.


Legyünk tekintettel a gyermek energetikájára. A Reflektoroknak ugyanis nincs meghatározott energiaközpontjuk, és így sokkal hajlamosak magukba szívni a körülöttük lévő emberek és a környezet energiáját. Ennek következtében, típusuknak megfelelően tiszta tükörként viselkedhetnek, visszatükrözve mások gondolatait és érzelmeit. Legyünk tudatában saját energiánknak, és törekedjünk arra, hogy pozitív és támogató légkört teremtsünk a Reflektor gyermek számára.


Fogadjuk el, hogy a gyermekünk egyfajta "öreg lélek". Próbáljuk meg értékelni a gyermekünk egyedi reflektív tulajdonságait, hiszen a Reflektor gyermekek korukat meghaladó bölcsességgel és éleslátással rendelkezhetnek. Bátorítsuk kíváncsiságukat, és biztosítsunk számukra lehetőséget arra, hogy felfedezzék és megismerjék az őket körülvevő világot.


Híres Reflektorok:

Richard Burton, Sandra Bullock, Fyodor Dostoevsky, HG Wells, Michael Jackson, Rosalyn Carter, Edward Mericke, Thorvald Detlefsen.


Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót önmagadhoz akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor jelentkezz a Human Design Akadémia tanfolyamára.