Your Cart
Human Design Magyarul Stratégia és Autoritás

Stratégia a Human Design rendszerben

Miután már felfedezted, hogy melyik Human Design Típusba tartozol, felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon mit is kezdj most ezzel az információval. Hogyan is éld az életedet ezután? Ebben a cikkben arról lesz majd szó, hogy melyik Human Design Típushoz milyen Stratégia illik, amely segíthet megfelelően navigálnunk az életben. Ezen kívül a különböző Autoritásokról is szó lesz, amelyek a döntéshozatalban lehetnek segítségünkre.


Minden egyes Human Design típushoz saját Stratégia tartozik. A Stratégiád megmutatja hogyan kellene a "terv alapján" működnöd a világban. Hogyan tervezték a te energia típusodat, hogyan tudsz minimális ellenállással sikerre jutni a magánéletben vagy a munkahelyen, úgy, hogy nem leszel teljesen kimerült vagy frusztrált. A Stratégiád megismerése praktikus információt ad arról hogyan találhatsz vissza az autentikus és természetes életutadra. 


A Típusod határozza meg a Stratégiádat


Generátorok stratégiája: "Válaszolni"

A Generátorok Stratégiája az, hogy reagáljanak a körülöttük lévő világra. Ahelyett, hogy ők maguk bármilyen cselekvést indítanának, érdemes kivárniuk, amíg válaszolhatnak a körülöttük feltűnő jelekre, szinkronicitásra, inspirációra, visszajelzésre és egyáltalán a körülöttük lévő világra. Nekik fontos megtanulniuk, hogy teret hagyjanak arra, hogy ezek a jelek és inspirációk, tehát azok a dolgok, amikre ők reagálhatnak, szabadon áramolhassanak hozzájuk. Ezt úgy tehetik meg legkönnyebben, hogy megállnak egy pillanatra a hétköznapok forgatagában és gyakorolják a Teremtés Intelligenciájába vetett bizalmat.


Manifesztáló Generátor: "Válaszolni és informálni"

A Manifesztáló Generátorok, azaz MG-k Stratégiája majdnem teljesen ugyanaz, mint a Generátoroké. Egyetlen különbség csupán az, hogy nekik informálniuk is kell a környezetüket, nem csupán reagálniuk rá. Gyakran hajlamosak arra, hogy gyorsan cselekedjenek, ezért fontos, hogy tájékoztassák azokat, akikre a döntéseik befolyással lesznek. Így harmonikus kapcsolatokat lesznek képesek fenntartani és mások segítségével haladhatnak az útjukon.


Manifesztor: "Informálni"

A Manifesztorok Stratégiája az, hogy informálják, azaz tájékoztassák a környezetüket, végülis mindenkit, akire a döntésük és cselekedeteik hatással lesznek. Mivel ők igencsak hajlamosak arra, hogy gyorsan cselekedjenek, rendkívül fontos számukra, hogy tisztán és világosan kommunikáljanak mielőtt cselekednének. Ilyen módon megőrzik a harmóniát a kapcsolataikban és mások támogatásának segítségével, a megfelelő hatást elérve könnyebben, akadályoktól mentesen haladhatnak az útjukon.


Projektor: "Várni a meghívásra"

A Projektorok stratégiája az, hogy várjanak az invitációra, a meghívásra. Ezen kívül rendkívül fontos számukra, hogy elismerjék őket.  A kulcs azonban az, hogy ezt semmiképpen ne erőltessék, ne próbálják meg kicsikarni másokból az elismerést. Óvatosan kell bánniuk az energiájukkal és megpróbálni azzá az emberré válni, akivé valóban lenni vágynak. Amíg várakoznak, a legjobb, ha tanulással töltik az időt, sokat foglalkoznak magukkal és megosztják az üzenetüket, de fontos, hogy ezt mindenféle ragaszkodás, mindenféle elvárások nélkül tegyék. Amikor ugyanis így tesznek, akkor mágnesként kezdik vonzani a megfelelő embereket maguk felé.


Reflektor: "Várni egy teljes holdciklust"

A Reflektorok Stratégiája, hogy várjanak egy teljes holdciklust, tehát 29 napot, mielőtt bármilyen nagyobb döntést hoznának. Nekik arra is figyelniük kell, hogy ne legyenek nyomás alatt, hogy hamarabb csináljanak meg dolgokat, mielőtt még teljesen készek lennének rá. Időt kell fordítaniuk arra, hogy reflektáljanak, átgondolják, megvitassák a gondolataikat másokkal és hogy beleérezzenek a meghozandó döntéseikbe. Különösen fontos nekik, hogy meghúzzák a határaikat azokkal szemben, akik nyomás alá helyezik őket, és idő előtti döntéseket akarnak kicsikarni belőlük.


Ha te is szeretnél egy részletes útmutatót önmagadhoz akkor rendeld meg az egyedi és személyre szabott Human Design Elemzésedet. Ha pedig szeretnél a Human Design rendszerről magyar nyelven tanulni, akkor jelentkezz a Human Design Akadémia tanfolyamára.